• head_banner_01

Detalji bešavne čelične cijevi visokog pritiska

Šta je bešavna čelična cijev visokog pritiska

Bešavne čelične cijevi visokog pritiska i kotlovske cijevi visokog tlaka su vrsta kotlovskih cijevi i pripadaju kategoriji bešavnih čeličnih cijevi.Metoda proizvodnje je ista kao kod bešavnih cijevi, ali postoje strogi zahtjevi za vrstu čelika koji se koristi u proizvodnji čeličnih cijevi.Visokotlačne kotlovske cijevi se često koriste pri visokim temperaturama i uvjetima visokog tlaka.Cijevi za kotlove visokog tlaka se uglavnom koriste za proizvodnju cijevi za pregrijač, cijevi za pregrijač, cijevi za vođenje zraka, glavne cijevi za paru, itd. za kotlove visokog i ultravisokog pritiska.

Glavne namjene bešavnih čeličnih cijevi pod visokim pritiskom

① Bešavne čelične cijevi visokog pritiska uglavnom se koriste za izradu zidnih cijevi hlađenih vodom, cijevi za kipuću vodu, cijevi za pregrijanu paru, pregrijane parne cijevi za kotlove lokomotive, velike i male dimne cijevi, lučne cijevi od cigle, itd.

② Bešavne čelične cijevi visokog tlaka se uglavnom koriste za proizvodnju cijevi za pregrijač elektrana, cijevi za pregrijavanje, cijevi za vođenje zraka, glavne cijevi za paru, itd. za kotlove visokog i ultravisokog pritiska.


Vrijeme objave: 18.12.2023